Regulament Selecție

Prin respectarea riguroasă a prevederilor cuprinse în Regulamentul de Selecție a Ciobănescului German, ne asigurăm că exemplarele alese pentru reproducție îndeplinesc standardele înalte ale rasei, contribuind astfel la menținerea calităților caracteristice și sănătății robuste a acestei minunate rase canine.

IMPORTANT:
Toate documentele necesare pentru înscrierea la Wesentest, Selecție și confirmări in SV-DOxS trebuie să fie scanate și nu fotografiate altfel nu vor fi acceptate.
Aceste documente scanate vor fi transmise către SV pentru procesare.
Vă rugăm să trimiteți documentele în format electronic, prin scanare de calitate, pentru a evita întârzierile în procesul de înscriere.

Test de Caracter pentru Ciobănescul German (Wesenstest)

Cu multumiri pentru receptivitatea si promptitudinea cu care factorii de decizie ai AChR au primit, respectiv aprobat, introducerea Testului de Caracter pentru Ciobanesc German in portofoliul clubului nostru si, implicit, al asociatiei chinologice nationale, va anuntam ca in Romania vom organiza curand prima examinare TCCG (Wesenstest).

Conditii participare, formulare inscriere

CONDITII PARTICIPARE

LA TESTUL DE CARACTER POT PARTICIPA CAINI CU VARSTA CUPRINSA INTRE 9-13 LUNI SI PESTE 13 LUNI.TESTUL DE CARACTER SE POATE SUSTINE IN ZILELE DE VINERI, MAXIM 6 CAINI, SAMBATA MAXIM 12 CAINI, DUMINICA MAXIM 12 CAINI.UN CONDUCTOR POATE PREZENTA MAXIM 2CAINI/ZI.PEDIGREE-UL SE PREZINTA IN ORIGINAL,IN CAZ CONTAR NU SE POATE PARTICIPA. DE ACEEA ORGANIZATORUL TREBUIE SA TINA CONT DE ACESTE CONDITII

CERERILE DE INSCRIERE si COPIA PEDIGREE-ULUI SE TRIMIT LA ADRESA AFISATA PE PAGINA FORMULARULUI DE INSCRIERE.

CEI CARE NU AU PEDIGREE-UL IN ORIGINAL SUNT OBLIGATI SA CEARA APROBARE LA OFICIUL TESTULUI DE CARACTER DE LA SV PRIN TRIMITEREA UNUI EMAIL LA DRESA MAI JOS MENTIONATA, IN CARE SA CEARA O DOVADA PENTRU PARTICIPAREA LA TESTUL DE CARACTER.IN LIPSA ACESTEI DOVEZI NU VA PUTEA PARTICIPA!!!

CERERILE SI PEDIGREE-UL IN ORIGINAL VOR FI PREDATA LA COMISIA DE EXAMINARE IN ZIUA EXAMINARII!!

1.PENTRU CAINII CU VARSTA INTRE 9-13 LUNI,CEREREA SE TRIMITE CU 12 ZILE INAINTE DE SUSTINEREA TESTULUI DE CARACTER.PLATA SE VA FACE IMEDIAT DUPA PRIMIREA CONFIRMARII DE INSCRIERE!!!

2.PENTRU CAINII CU VARSTA PESTE 13 LUNI,VOR FI COMPLETATE SI TRIMISE AMBELE CERERI CU 16 ZILE INAINTE DE SUSTINEREA TESTULUI DE CARACTER!!!APROBAREA PARTICIPARII VA FI DATA DE CATRE CNCG ,DUPA TRANSMITEREA CERERILOR.PLATA SE VA FACE IMEDIAT DUPA PRIMIREA CONFIRMARII DE INSCRIERE!!!

TARIFELE SE GASESC LA RUBRICA TARIFE, PENTRU FIECARE SIUATIE IN PARTE.

TARIF INSCRIERE TEST CARACTER ACNCG- 200 LEI

TARIF PRELUCARE TEST CARACTER SV , CAINI INTRE 9-13 LUNI-250 LEI

TARIF PRELUCARE TEST CARACTER SV , CAINI PESTE 13 LUNI- 800 LEI

IN CAZ DE NEPREZENTARE TARIFUL NU SE RESTITUIE!!!

Formular inscriere Test Cracter caini 9-13 luni

Formular inscriere Test Caracter 9-13 luni (format .docx)

formular inscriere Test Caracter caini peste 13 luni

Certificat evaluare caracter

REZULTATELE TESTULUI DE CARACTER VOR FI TRIMISE IN MAXIM 7 ZILE LA ADRESA:

wesensbeurteilung@schaeferhunde.de

Documentatia si conditiile necesare inscrierii la Competitiile de Selectie / Reselectie CNCG – SV

1. copia formularului tipizat SV / CNCG de inscriere la examinare (TIPIZAT SELECTIE SV koerliste_meldeschein  /  tipizat selectie CNCG )

Inscriere Selectie SV-ACNCG

2. copie pedigree fata – verso, prezentand stampilele care atesta diagnosticul oficial hd/ed/ si testul adn

3. numele proprietarul inscris pe actul de origine (pedigree)  (validat cu stampila clubului/ asociatiei prin care s-a facut informarea catre COR, daca este cazul)

4. in cazul exemplarelor importate in Romania, pentru participarea la Examenul de Selectia, este obligatorie nostrificarea actului de origine (pedigree) prin Cartea de origine Romana (COR)

5. copia unei fise de arbitraj, la o clasa de varsta peste 12 luni, cu calificativul necesar obtinut la un arbitru SV

6. copii ale fiselor de arbitraj/carnetului performanta/certificatului BH, IGP(IPO) , acestea trebuie sa fie inscrise in SV-DOXS,obligatoriu. In caz contrar nu va putea participa la Selectie!

In urma deciziziei CD A.C.N.C.G., recunoasterea examenelor BH,IGP sustinute in afara clubului , in SV DOXS, vor putea fi facute de Club, pentru toti membrii ACHR, ACNCG.

Conditii:copie BH, IGP, dovada recunoastere examene(e valabil si email de confirmare) de catre clubul/asociatia unde au fost sustinute vor fi trimise la adresa de email a clubului.

Tarif-75 lei BH/IGP, pentru membrii clubului  acesta ofera un discount de 100%.

Daca in termen de 30 zile de la eliberarea certificatului international BH, IGP, data promovarii in cazul examenelor sustinute in cadrul ACHR ,membrii clubului nu solicita recunoasterea in SV DOXS , vor plati 75 lei BH/IGP .Aceasta prevedere se aplica pentru examene incepand  din aprilie 2023.

7.copie test caracter, pentru cainii nascuti dupa data de 01.07.2020!!!Cainii nascuti dupa aceasta data nu vor putea participa la selectia ACNCG-SV daca nu au promovat Testul de Caracter!

8. copia fisei de Selectie, in cazul inscrierii la Reselectie

9. dovada achitarii taxei de selectie

Inscrierile sunt validate doar cu conditia respectarii conditiilor de mai sus si a transmiterii documentatiei necesare, in timp util; Documentatia se transmite la adresa afisata pe pagina cu formularul de inscriere.
Nerespectarea acesor reglementari duce la nevalidarea inscrierii la examenul de selectie!

In ziua examinarii, toata documentatia si inscrisurile mai sus solicitate, trebuie prezentate in original (pedigree, carnet de performanta, fise arbitraj, dovada achitarii taxei de inscriere)!

PENTRU CONFIRMARI EXAMENE  EFECTUATE IN AFARA ROMANIEI IN SV-DOXS: claudiaarpaci@schaeferhunde.de

July 14, 2022

REGULAMENT RECOMANDARE REPRODUCTIE A.C.N.C.G.

PRELUNGIRE VALABILATE SELECTIE SV

In urma informarii primite de la Clubul de Ciobanesc German SV referitor la situatia COVID-19, a examenelor de Reselectie si ca urmare a deciziei CD CNCG, va informam ca proprietarii a caror exemplare le-au expirat selectiile la 31.12.2021 si nu au sustinut examenul de Reselectie,Selectie pe viata, LBSZ, pot trimite pana la 20.02.2022 , pe adresa info@cncg.ro, copie pedigree, selectie, cerere justificativa in care sa fie aratat motivul intemeiat pentru care nu au putut sustine reselectia.Cererea trebuie sa fie adresata Presedintelui CNCG, sa contina numele si prenumele proprietarului, nume exemplarului, COR, CIP, adresa email, numar telefon,data expirarii Selectiei si motivul pentru care nu a fost Reselectionat.

Cererile vor fi anlizate in prima sedinta de CD dupa data de 20.02.2022.Proprietarii vor fi informati dupa sedinta CD CNCG de rezultatul cererii.

Mentionez ca motivul nesustinerii Relectiei trebuie sa fie unul foarte intemeiat, in contextul in care in anul 2021 au fost 5 examene de Selectie SV-CNCG.

Auneanu Stefan Sorin

Vicepresedinte Chinotehnic